by

Arep Mangan

“BOS, ikih isun kempong, yuh mangan sega jamblang tah empal gentong…,” jare Juned.

“Wis ning warung Crebon alias warcreb bae akeh pilian,” jare Bos Bewok.

“Wis apa jare Bos, kang penting weteng isun atos,”

“Ning warung ana wiwitan kilayu bae kuh kang pelayane  ayu,” jare Bos Bewok.

“Jare kuh wis tobat, tapi yen ana wadon ayu masih kumat,”

“Nok ayu, ana apa bae ?” takone Bos Bewok.

“Ana sapi, ayam, bebek, manuk puyuh…lan sejene,” jare pelayan.

“Lha seh, gusaen dikit kang adoh, anne arep mangan…!” jare Bos Bewok.     

“Lha dasar bapa tua, sapi, ayam, bebek lan manuk wis dimasak jeh kon ngusir, arep lawue apa ?” jare pelayanan.

“Xix xix xix xix….!!” Juned gemuyu ngikik. (Mama Ilik)

Comment

News Feed