by

Kawin Karo Manuk

Juned lagi ngadusi manuk sing dau dituku ning pasar ayam.

“Sira ngadusi manuk, banyune nyemprot ning kita,” jare Mul.

“Bli sengaja, bokat arep sekalian, diadusi,” jare Juned nawaraken.

“Wis ayame tek gawa ning kita,” jare Mul.

“Bli sudi temen,” Juned sewot.

“Sira wis duwe manuk,” jare Mul.

“Bagen wong arep tek kawinakeun,” jare Juned.

“Karo sapa,” takone Mul.

“Bokat sira gelem,” Jare Juned.

“Soak ditakoni serius,” Mul sewot.

“Karo manuk,” Juned negesaken.

“Wah wis bli waras kih bocah,” bari nyekel batuke Juned.

“Toli bakal dadi apa engkoe,” jare Mul maning.

“Manuk ayam ayaman, xix xix xix….!!” Juned gemuyu ngikik. 

“Kemplud…, ngaeng-ngaeng bae !” Mul sewot bari lunga. (Kang Baim) 

Comment

News Feed