by

Mambue Bae

“YUH Ned karo Darmud mangan duren sewarege, tapi sarate aja digawa balik,” jare Bos Bewok.

“Siap Bos….mantap !” jare Juned.

Pas teka ning daerah Sinapeul Majalengka,  Bos Bewok mborong duren. Darmud karo Juned mangan duren sewarege.”Alhamdulillah….kesuwun Bos,” jare Juned.

Teka ning umah Bi Suminih rabie Bos Bewok cangkeme manyun. “Tes mangan duren balike mung gawa mambue bae..!”

“Iya Mih, soale wis jangjian ora olih digawa balik, apura kih mambue bae,” jare Bos Bewok, mbari ngambungnang tangane ning rabie.

Pas bengi, anake wis turu kabeh, Bos Bewok pengen ngeloni rabie. “Punten kih Pak cukup mambue bae ya…?”  jare Bi Suminih mbari tangane ngraupi raine Bos Bewok.

“Gara-gara  klalen gawa duren ning umah, ane mau bengi mung dipai mambue bae….!” Bos Bewok sewot. “Xix xix xix….!!” Juned gemuyu ngikik. (Mama Ilik)

Comment

News Feed