by

Milih kang Ayu

DEDER wader pilihan Wakil Adipati Kebon, kang nyalon ora dadi ora panas ati, tapi malah leha-leha midang ning pinggir kali. 

“Mud, ente sekudue bli kepilih kuh panas ati, malah sekiyen tenang bae malah midang ning tanggul kali ! ” Jare Bos Bewok.  

“Wualah… ngurusi temen Bos, kang penting beras wis duwe sekarung, kantung mlendung lan masih bisa ngopi ning warung,” jare Darmud.

“Percuma Bos ngobrol karo Darmud, bocah kemplud, dijongklokaken gen kang penting olih udud !” jare Juned.  

“Isun ora kepilih dadi wakil adipati malah seneng ati, masa sih bekas supir pengen nglawan bekas majikan ? Ya kudu ngerti deweklah, ” jare Darmud.  

“Tapi syukur Alhamdulillah  Mud, ‘wakil rayat’ masih pada melek,” jare Bos Bewok.

“Maksude priben ?” Darmud penasaran.

“Ya iya milihe calon wakil adipati kang ayu, kepriben lamun milihe ente,  bakal blai, wis blesak bahlul pisan…!” jare Bos Bewok.

“Xix xix xix xix…..!!”  Juned gemuyu ngikik. (Mama Ilik)

Comment

News Feed