by

Pengen Dialem

PONAKANE Bos Bewok manjing metu ning toko jilbab, awit kang murahan sampe kang larangan.

“Mbak hijab kang warna abang kih pira Mbak ?” takone ponakan Bos Bewok.

“Wolung puluh lima ewuh,” jawab pelayan toko, ketus.  

 “Wis raine ora alus, ketus….,” jare ponakane Bos Bewok.  

 “Lamun kang motif kembang-kembang pira ?”  

“Embuhlah nakon bae, kader gen masa tukua..!” jare pelayan toko.

“Lha sih ngece temen, ya tukulah, kih duwit akeh !” Jare ponakane Bewok.

Akhire ponakane Bewok tuku jilbab loro, kang abang  karo motif kembang, tapi pelayan mrengut bae. Sampe teka ning umah, waktu deweke ngenggo jilbab anyar bapa karo emboke manyun bae.

“Mang apa sih, Embok karo Bapa sekuduwe seneng isun ngenggo jilbab, malah manyun ….?!”

“Bahlul ! Ente e lanang, Walmat……!!!”  Bos Bewok  sewot. (Mama Ilik)

Comment

News Feed