by

Awet Nom

ORA sengaja, masih esuk Juned ketemu Bos Bewok kang lagi enak ndodok ning warung  docange Bi Rok.

“Masih esuk wis ana ning warung docang, apa ning umah ora diurusi ?” Takone Juned.

 “Ora apa-apa Ned, cuma kepengen sarapan docange Bi Rok,”      

“Ooo… ya wis syukurlah yen ora apa – apa sih,”

“Iya cuma anne ngrasa eran ari Kaji Kamid awet nom ya,”   

“Pengen awet nom sih  resepe gampang Bos,”

“Priben, duwe petetan tah ? Atawa duwe pos loro sekalian ?” Bos Bewok penasaran.

“Pengen awet nom tah pengen nom maning ?” takone Juned.

“Ya pengen nom maninglah,”

 “Ari wis tuwa pengen nom maning kuh sebenere nyalahi kodrat, tapi bli apa – apa isun melas. Wis Bos tukua mobil-mobilan kayu ning Jamblang, terus digered keliling perumahan, pasti nom maning !”

“Bahlul, kuwen sih dudu nom maning tapi bocah maning ! Ane-e wong edan tah ..?!”

“Jare pengen nom maning ? Xix xix xix xix…..!! ” juned gemuyu ngikik. (Mama Ilik)

Comment

News Feed