by

Wadon Sekampung

JUNED kang melu mesantren rong wulan ning Ustad Rofiq ujug-ujug pamit.

“Tad kula pamit krihin, wonten prayogi kang penting,”

“Waduh… buru-buru pisan sih, ngaji durung bener wis pengen balik ning Desa Bunder…” Jare Ustad.

“Inggih Tad, kulae inget mawon teng wadon gembleng,”

“Astaghfirullah hal ‘adzim….., aja mikiri  wadon bae…!”

“Tapi…anu Tad, kulae arep ngurus idin kawin, mengkin wulan Raya Agung bade ngawin wong sekampung,”

“Astaghfirullah…. nyebut, eling Ned ! Masa wong sekampung arep dikawini kabeh, bisa ibur jagat!” Ustad sewot.

“Maksude, karo salah siji wadon kang sekampung, Tad,”

“Ooo….bokat kuh wadon sekampung arep dikawin kabeh…???” (Mama Ilik)

Comment

News Feed