by

Ngakali Wadon Matre

JUNED lara ati demen wadon ayu ora diladeni, dadi deweke luru cara supaya wadon kang aran Martini klepek-klepek.

“Mumpung olih duwit warisan seng Bapa Tuwa selawe juta isun arep jukut mobil anyar,” jare Juned ning jero ati

“Waduh mobile anyar Ang….” jare Martini wadon matre kang maune judes.

Martini langsung klepek-klepek, apa maning sewise seminggu mobile dinakenang ning deweke. “Kanggo tanda bukti yen isun serius demen ning senok,” jare Juned.

Martini seneng ora kejagan duwe demenan eman pisan, sampe ngolihnang Juned sering nginep ning kontrakan.

Sewise telung wulan, Martini kang lagi nyetir mobil ana kang ngadang ning dalan. “Punten Nok mobile kepaksa disita, sebab cicilane macet telung wulan !” jare debt collector alias tukang tagih.

“Waduh lanange reang kih kurang ajar pisan, reang wis nyerahnang segalane lan kehormatan malah diurup mobil kreditan …! Kemplud kuh….!” Martini stress.

“Mulane yen dadi wadon aja matre Nok….?!!” jare tukang tagih. (Mama Ilik)

Comment

News Feed