by

Ngirit

CORONA Virus Disiase 2019 (Covid-19) kang sekiyen lagi ngewabah gawe sengsara wong sejagat ngerat, bli sugih bli mlarat.

“Ya kudu sabar Cung, kaderan ora dewekan,” jare Mbok Warsih, mboke Juned.

“Insya Alloh sabar Mbok, mulane Mbok gen sing sabar, kulae akeh nganggure,”

“Ya ari Mbok sih sabar seng bengiyen, melas ning Kacung Juned. Yen bli sabar Mbok kawin bae karo bapa tua kang sugih,” jare Mbok Warsih.

“Wis aja ngaeng-ngaeng Mbok wis tuwa. Kih duwit lumayan seket ewuh, diirit-irit ya Mbok lurue angel. Syukur bisa kanggo rong minggu,”

“Lha…apa maning rong minggu, Mbkok sih duwit seket ewuh bisa kanggo setaun !” jare Mbok Warsih.

“Duwite diapanang bisa ngirit setaun kuh Mbok ?”

“Ditukuaken tanggalan atawa kalender !” jawab Mbok Warsih.

“Xix xix xix xix….!!” Juned dadi gemuyu ngikik. (Mama Ilik)

Comment

News Feed