by

Korban Bledogan

BAGEN sering dirazia pulisi, Darmud durung kapok dagang mercon alias bledogan.  

“Wong bisnis pasti ana resikoe, kelingan batie akeh, ora kelingan raziae,” jare Darmud.

“Pancen duwit kuh bisa ngilangaken wedi,” jare Juned.

Macem-macem bledogan lan kembang api teka semobil, Darmud melu sibuk ngunjali. Mbuh klalen, atawa tenagae wis pegel, karung kang isie bledogan banting kang mau dipanggul ditibaaken. Jlegur….!! Bledogan mledak, awake Darmud rusak.

“Wis  Mud, luru rejeki kang barokah bae,” jare Bos Bewok.

“Iya Mud, bati durung mulung malah sira nggluntung,” jare Juned.

“Siap Bos, Ned, kesuwun,” jare Darmud. (Mama Ilik)

Comment