by

Bocah “Pinter”

BOS Bewok kang lagi akeh pegawean ning pabrik, kepaksa nyambung gawe laporane ning umah.

“Waduh ning umah, ditinggal emboke bocah !” jare Bos Bewok.

Weruh bapatuwae lagi menggawe Nok Andin putue kang nembe umur telung taun melu mbaturi. “Aja ganggu aki ya Nok ?”   

“Iya Ki…,” jawab Andin.   

 “Andin dolanan umah-umahan bae ya, ”   

Weruh Aki Bewok kringetan, Nok Andin ujug-ujug ngupai banyu ning gelas. “Inum Ki…..”  

“Alhamdulillah….bocah pinter….eling-eling putue Aki Bewok,”

Weruh gelas kosong, Andin langsung jukut banyu maning. “Aki aus ya… ko jukut maning,”  

Bos Bewok akhire penasaran putune jukut banyu seng endi. “Waduh Andin……jukut banyu putih kanggo aki jeh seng WC…..?!”

 “Xix xix xix xix……!!!”  Juned kang  nembe mertamu langsung ngikik. (Mama Ilik)  

Comment

News Feed