by

Kelangan Iwak

DINA Ahad Bos Bewok karo anake kacung Udin tuku akuarium waktu Bi Suminih lagi blanja ning pasar, kanggo miara iwak arwana silver.  

“Lamun Mimi balik seng pasar weruh ana arwana gede priben Ma ?” takone Udin.

“Ya ora apa-apa,” jawab Bos Bewok.

Pas balik seng pasar Bi Suminih kaget ana iwak gede dawa glaprakan ning lemah, nyongglot seng ember. “Wuah kaberan, mau arep  tuku iwak patin kang dagange wis balik,” jare Bi Suminih.  

 “Mih ari iwak ning ember mendi ?” takone Bewok kang nembe teka olih akuarium.

“Lha ya ketimbang wis mangap-mangap ning lemah tek goreng Ma…,” jare Bi Suminih.

“Waduh Mih….kuwen kuh arwana, iwak larang….!!” Bos Bewok sewot, Udin mlongo bae.

“Xix xix xix……!!!” Juned kang nembe teka gemuyu ngikik. (Mama Ilik)

Comment

News Feed