by

Disangkae Ngaji

PEGEL ngenteni giliran bisa mangkat ibadah kaji, Bos Bewok akhire milih umroh karo rabi.

Gelise ning crita, bobade wong kanda, Bos Bewok karo minome mangkat umroh.  

 “Ma, jare arep akeh ibadah, sekiyen nylingker bae ning kasur…,” jare rabie.  

“Wis gampanglah masih akeh waktu, los Mimi bae kang ibadah ning mesjid,”

Pas rabie mangkat ning mesjid, Bos Bewok tuku redio ning salah siji toko. Waktu rabie teka, deweke lagi nyetel redio.

“Kuh Mi….bagen Mama ora ngaji, tapi ning redio kih setiap glombang ngaji…..kabeh !”  

“Masya Alloh Ma….kuwen kuh dudu wong ngaji, tapi penyiar redio lagi pada maca berita ngenggo Basa Arab…!”

“Aih…. iya tah, bokatan kuh ngaji….!!”

“Xix xix xix xix……!!” Rabie Bos Bewok gemuyu ngikik. (Mama Ilik)

Comment