by

Pegel Ngitunge

BOS Bewok karo Juned  ngobrol ning pinggir kali. “Jaman milenial banyu kali laka kang bening,” jare Bos Bewok.

“Tapi ana hikmahe, kang duwe kolam renang panen, coba lamun kali banyue bening-bening, bisa-bisa gede cilik tuwa enom aduse ning kali kabeh,” jare Juned.

“Lha ya kang enak ente Ned, dolane bli susah modalan cukup ning pinggir kali bae ndeleng ndrang adus,”

 “Oh Iya, ente kan durung rabi, kayae sering mangan ning warung ya ?”

“Iya Bos,”

“Ari mangan ning warung segae diitung beli ?” takone Bos Bewok.

“Ya beli Bos….tinggal muluk tah nyendok, yen diitungi pegel ngitunge, kapan mangane..?!”

“Xix xix xix xix…. ente tumben cerdas… !!” jare Bos Bewok. (Mama Ilik)

Comment