by

Gara-gara Udud

JUNED karo Darmud lagi kanda ngalor-ngidul ning pabrik kecap Bos Bewok, mulai masalah motor bodol sampe pelayan warung padang kang mlesnang.   

 “Isun dina kiyen ora puasa, soale mau bengi ora saur,” jare Darmud.

“Lha sira sih saur ora saur sering ora puasa…,” jare Juned.

“Iya Ned, punten kih isun cangkeme asem, arep ngudud,” jare Darmud.

Pas nembe patang sedotan, Bos Bewok teka. “Lha mambu udud. Sapa ya puasa-pusa ngudud ?!”

Lantaran wedi lan isin, Darmud buru-buru mbuwang udud ning wadah kertas bekas. Pas Bos Bewok manjing ruangan, buwal…..kertas kebakaran.

“Darmud Bahlul…! Puasa-puasa ngudud…!!!” Bos Bewok sewot, Darmud ngrasa isin.

“Xix xix xix xix…..!!” Juned gemuyu ngikik. (Mama Ilik)

Comment

News Feed