by

Gebleg lan Badeg

BOS Bewok seneng ndeleng Juned gelem sholat.

“Alhamdulillah… syukur Juned sekiyen blajar tobat,” jare Bos Bewok.

Sholat Ashar dilekasi, Juned wis siap makmuman, tapi HP e ana ning iringan.

Imam nembe takbir, HP Juned ana Whats App (WA) manjing, pas diwaca “Mang, Kacung Amin lagi melu jamaah sholat Ashar,” jare ponakane ning WA.

“Pada bae, Mamang gen,” jare Juned bales WA Amin.

Pas imam salam, HP Juned muni, ana kang nelpon.

“Ned….ari sholat hape-e dipateni !” Bos Bewok sewot.

“Bokat ponakan isun WA, melas Bos,”

“Paman karo ponakan pada bae, mamange gebleg ponakane badeg kudu digeburaken ning sor kreteg !!” jare Bos Bewok.

“Xix xix xix xix…..!!!”Lebe Kholik kang ana ning sebelah gemuyu ngikik. (Mama Ilik)

Comment

News Feed