by

Disangka Pulisi

DARMUD lan batur-bature lagi asyig ngedu jago mbari totoan ning pinggir kali kang sepi, supaya ora weruh pulisi.

“Ned tulung tukuaken onderdil motor ning Sumber, jaket isun dienggo supaya ora manjing angin,” jare Umar, ponakane Bos Bewok kang dadi pulisi.

Juned sengaja liwat kreteg kang parek Darmud ngedu jago. “Pulisi…..!!!” jare Darmud mbari anjlog ning kali sampe jagoe ucul terus kintir ning kali.

Wong kang pada ngedu jago melu mlayu terus nggebur ning kali, bubar kabeh. “Sira ana apa Mud nggebur ning kali ?” takone Juned kang ngenggo jaket pulisi.

“Kemplud kuh, bokat kuh pulisi ?! Sampe jago kita kang larang ilang !” Jare Darmud.

“Xix xix xix xix….!!” Juned gemuyu ngikik. (Mama Ilik)

Comment

News Feed