by

Kondangan

JUNED karo Mul kekederen asale olih undangan sing Bos Bewok.

“Ned, sira arep ngenggo apa, kondangane…?” takon Mul.

“Mbuh lah, keder,” jare Juned.

“Dadi kepriben enake, soale sing teka pastie akeh wong sugih,”  jare Mul.

“Lha wis seanae bae, sing dienggo ning awak,” jare Juned pasrah.

“Sira paham beli, maksude ‘kondangan’ kuh…..?” takon Mul.

“Sewerue kita ya, mangan ning wong due hajat,” jare Juned.

“Sira panganan bae, kih rungunang. ‘Kongkon dangdan langsung mangan’ kuh paham beli,” jare Mul.

“Sira bae, kita bli arep dangdan, mung jaluk mangan bae,” jare Juned bari gemuyu ngikik.

“Dasar wong gemblung,” Mul kesel. (Kang Baim)

Comment

News Feed