by

Manek Kersem

WADUH Nok Nani manek ke’rsem…ati-ati…cuwan tiba, yen tiba doktere larang…..!” jare Bos Bewok.

Pas mendelik munjuk, Bos Bewok kaget lantaran bocah cilik mau clanae sowek. “Nok, mene mudun……..! Kih tek pai duwit asal mudun,”

“Kih Nok duwit, engko kanggo tuku clana gantie kang sowek ya…”jare Bos Bewok mbari ngupai duwit seket ewuh.

“Duwit seng sapa Nok ?”takone Bi Tarini, emboke Nani.

“Seng Bos Bewok Mih…., waktu lagi manek kersem kon mudun, toli dipai duwit kon kanggo tuku clana,”

Kesirian anake, Bi Tarini langsung manek wit kersem ning arep umah Bos Bewok, ngenggo rok tapi sengaja ngenggo clana kang soweke amba, supaya dipai duwit luwih akeh. “Astaghfirullah…!! Mudun Tarini….wis kaplak kaya bocah bae !” jare Bos Bewok.

Pas mudun, Bos Bewok mung ngupai limang ewuh. “Kih duwit. Mana kanggo jait clana sowek,”  jare Bos Bewok.

“Xix xix xix xix…..!!” Juned kang weruh gemuyu ngikik. (Mama Ilik)

Comment

News Feed