by

Luru Rabi Umur 50 Taun

BOS Bewok wis lawas ditinggal mati ning rabie. Untunge duwe anak soleh-soleh. Ngerti apa kang dibutuaken ning wongtuwane.

“Mama urip duda kuh wis lawas, Mama kudu ana kang ngurusi,” jare Udin, salah siji anake Bos Bewok.

“Mama masih kelingan opene Mimie sira Din, Mimi kuh wis gembleng, solehah, sabar lan tlaten ngurusi laki, mulane Mama males rabi maning,”

“Mimi ninggale wis olih limang taun, kula ora tegel ning Mama urip dewekan,” jare Dullah, anak sejene.

“Ya uwis ari pada maksa sih los luruaken prawan tah rangda bae, tapi kang umure wis 50  taun,” jare Bos Bewok.

Tapi wis seminggu killing desa ora olih-olih. “Waduh Ma, kang manjing kriteria Mama ora olih,” jare Udin.

“Ya uwis, priben lamun rangda tah prawan kang umure 25 taun bae, supaya jejeg 50 taun ya kudu loro,” jare Bos Bewok.

“Wis ora apa-apa Ma, kang penting Mama gelem rabi,” jare Udin, Dullah melu setuju.

“Hah hah hah hah…..!!” Juned kang ana ning kono gemuyu ngakak.(Mama Ilik)

Comment

News Feed